Monday, March 2, 2009

pekerja kedai makan yang bengong !!!

grrr ! geram btl laaa.
heh. nk cter la nihh
dgr niee. tadi ptg lepas abis dari kelas
pergi la makan. perut aku ni dah bunyi macam macam
haihhh. tak lama tuh. syafiq amik la aku membawa aku pergi makan.
da sampai tempat tuh jee. apa lagi kan, pergi la amik nasik, lauk semua.
pastu ada makcik kt kedai ni tnya nk minum apa,
aku pun jawab laa air kosong jeee.
pastu aku duduk laa. tak lama kemudian.
air sampai, makcik ni pun
bawak laaa, chop chop,
nak kata makcik. bukan laa kott,
sebab die nmpk muda. macam indon pun ada jugak
aku tengok. ! so aku pggil je la makcik ok.
hah. peduli pe. mampus laa !
hmm. ok ok. smbung cter ok.
dah lepas die bawak air tu kan.
die boleh lagi tanya air apa.
apa kebodoh ye pekerja kedai nih kan,
nk manyak manyak kali.
aku diam seketika.
kerana masa tuh,
aku xda mood tuk menjawab.
dan sedang mengalamun sekejap.
dalam bape saat tu, lalu aku jawab laa.
AIR KOSONG ! huh !
last last ada 1 air kosong nih jatuh ke meja.
dan pekerja tuh boleh lagi menjawab pe..
nk jawab pun susah, heh,,celaka pe kan ?
aku dah cakap manyak kali,
nak air kosong !!!!
x kn tak faham lak. !
nk balas time tuh.
tak boleh lak, dengan ramai owg,
pastu didepan bf ku ! kena hormat !
kalau xda da lama aku maki !!
kenapa laa ada pekerja yg bodoh mcm tuh
x blaja ke apa. aku ni customer,mcm tu ke layan customer ??
da la salah ! bukan nk mntk maaf ke apa ke !
nk aku mntk maaf ? sorrry !
huh... dasar tak blajar... mcm tu laa.
laen kali blajar la hormat customer !
x kan customer nk hormat ko lak kan ?
memang sial ! huh ! bodoh btul laa !!

3 comments:

z-90 said...

uh..
benda ni dah biase dah..
customer always rite.
ku sokong mu!>.

TIA said...

true!
pelayan skrg sgtlah tidak sopan dan menyakitkan hati dan naluri juga perasaan...

AFIsepet said...

customer is the boss ;)