Sunday, January 18, 2009

What Should We Do Now?

Serangan rejim zionis ke atas Palestine menyebabkan kite semua tersentak daripada lamunan lalu tersedar daripade tidur. (Entah sesuai ke tidak taruk ayat tu). Tapi, ape yang pasti kini telah banyak kempen-kempen anti zionis dilancarkan di seluruh dunia termasuk negara kite sendiri iaitu Malaysia.

Boikot memboikot merupakan salah satu kempen yang sedang hangat dipraktikkan di sini. Eceh macam pembace berite pulak dahh. he he he.. Hm, ape saye nak cakap kat sini adelah kite buat ape pun rejim zionis tetap takkan mengundurkan diri dari Palestine.

Mereka kan bute, tuli dan pekak hati dan perasaannye. Ape mereka kisah kalau kite berkempen beratus ribu ringgit buat macam-macam jenis tunjuk perasaan. Yang mereka tahu hanyelah tidak tahu ape-ape. Mengebom menembak orang awam macam dalam permainan pulak saye tengok. Sedih betul saye melihatnye.

Pagi tadi ade TERbace paper yang mereka sebenarnye sedang menguji satu jenis bom bahan kimia yang merbahaya ape tah ke atas Palestine. Teruk betul perangai. Nak kutuk, memang patut pun kite kutuk tapi kalau setakat kutuk tapi perangai sendiri macam zionis pun rase macam ade yang tak kene je, betul tak?

Apepun, semua orang dah besar dah ade akal fikiran jadi pandai-pandailah fikir ape yang TERBAIK untuk menyumbang jasa. Walaupun kecil, tapi besar kesan kebaikan dan pahalanya. Tentang boikot-memboikot ni nanti lah saye buat satu post khas pasal bende ni kalau rajin.

Rejim zionis tu buat ape pun mereka tetap tidak akan aman dan bahagie dunie akhirat. Kalaupun bahagie di dunia tapi itu sementara waktu je. Yang kekal hanyelah di akhirat kelak. Sekarang kite hanye mampu berdoa dan berserah kepada Allah S.W.T. Sesungguhnya DIA yang maha berkuasa menentukan dan menguruskan segale-gala aturan di dunia dan akhirat.